خبرنگاران محصولات غذایی در قم با حفاظ نظارت فراوری و نگهداری می گردد
به گزارش وبلاگ امین مرقی، قم - خبرنگاران - به گفته کارشناسان، فراوری و نگهداری محصولات غذایی در قم با رعایت استانداردهای کیفی مشخص شده صورت می گیرد و نحوه فعالیت واحدهای مجاز فراوریکننده این محصولات تحت نظارت مستمر بازرسان قرار گرفته است.

گاهی اوقات مطالبی با استفاده از فضای مجازی میان مردم منتشر می گردد که در واقعیت صحت ندارد و تنها ذهن مخاطبان را به خود مشغول می نماید ازجمله آن که به سلامت محصولات غذایی فراوریشده در واحدهای کشاورزی و صنعتی خدشه وارد است و مردم نباید از آن استفاده نمایند.
در بسیاری از این مطالب هیچ دلیل علمی و منطقی برای صحت موضوع بیان نشده و تنها به شایعاتی دامن زده می گردد که واقعیت ندارد و هدف آن لطمه واردکردن به چرخه فراوری مواد غذایی است.
روشن است که فعالیت واحدهای دارای مجوز باید مطابق استانداردهای مشخص شده باشد و بازرسان ضمن نظارت های مستمر بر نحوه فعالیت این واحدها با هرگونه کوتاهی احتمالی به عنوان تخلف برخورد قانونی لازم را به عمل آورند، بنابراین چرخه فراوری محصولات غذایی تحت کنترل است و ایجاد بی اعتمادی نسبت به آن صحیح نیست.
در همین رابطه خبرنگار وبلاگ امین مرقی با شماری از مسئولان مرتبط با حوزه فراوری مواد غذایی در استان قم به گفت وگو پرداخت و نظر آنان را در رابطه با سلامت محصولات غذایی فراوریشده در واحدهای دارای مجوزهای لازم، جویا شد.
سلامت محصولات غذایی قم کنترل می گردد
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم در این خصوص گفت: رعایت استانداردها برای سلامت محصولات درهمه واحدهای فراوریی بخش کشاورزی استان تحت نظر کارشناسان است و به صورت مستمر کنترل می گردد.
عباس پورمیدانی اعلام کرد: به منظور کنترل شاخص های کیفی سلامت غذای مورد استفاده مردم، فرایند فعالیت تمام واحدهای فراوریی دارای مجوز بخش کشاورزی استان همچون مرغداری ها، دامداری ها، واحدهای فراوریی شیر و صنایع تبدیلی و غذایی به صورت مستمر پایش و نمونه برداری لازم از محصولات برای سنجش سلامت آن ها انجام می گردد.
وی با اشاره به این که سلامت محصولات غذایی خط قرمز مسئولان و کارشناسان جهاد کشاورزی قم است، اضافه نمود: با توجه به آنالیز های مداوم در صورت وجود هرگونه مشکل در کیفیت محصولات، اجازه عرضه آن داده نمی گردد و همچنین با افراد مقصر در این زمینه برخورد قانونی لازم صورت می گیرد.
وی ادامه داد: گاهی مطالبی پیرامون موضوع سلامت محصولات غذایی در فضای مجازی منتشر می گردد که به هیچ عنوان صحیح نیست و مردم آگاه باشند محصولات فراوریشده توسط واحدهای مجاز بخش کشاورزی استان دارای کیفیت مناسبی است.
پورمیدانی گفت: نباید تصور گردد که استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی بسیار زیاد است، حتی در شرایط کنونی بهره برداران از این محصولات کمتر از میزان مشخص شده استفاده می نمایند، بنابراین آنچه در مورداستفاده کنترل نشده از کود و سموم شیمیایی گفته می گردد، صحت ندارد.
وی اعلام کرد: آنچه در مورداستفاده از هورمون های رشد در بخش فراوریات دامی بخش کشاورزی نیز گفته می گردد، صحت ندارد، چراکه این هورمون ها بسیار گران است و توجیه مالی ندارد و ضمناً آن قدر هم تاثیر خاصی بر روی رشد دام و طیور ندارد که موجب استقبال بهره برداران گردد.
نزدیک به 14 هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت می نمایند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.
بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می دهند به نحوی که کشاورزی به تنهایی 45 درصد اشتغال روستائیان در بخش های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط فراوری بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
نظارت مستمر بر کشتارگاه های قم صورت می گیرد
مدیرکل دامپزشکی قم نیز با اشاره به نظارت مستمر بر کشتارگاه های قم گفت: در نیمه نخست سال جاری یک میلیون و 900 هزار راس دام در این استان واکسیناسیون شده که نسبت به مدت مشابه پارسال، 35 درصد افزایش یافته است.
مهدی رفیعی محمدی اضافه نمود: از این تعداد، 200 هزار دام سنگین و یک میلیون و 700 هزار دام سبک بوده است.
وی به آمار عملکرد نیمه نخست سال جاری و مقایسه آن با مدت مشابه پارسال اشاره و اضافه نمود: در این مدت 16 هزار و 500 راس دام سبک ازنظر سل و تب مالت تست شده که در مقایسه با پارسال، 10 درصد افزایش یافته است.
رفیعی با اشاره به این که افزایش حجم عملیات واکسیناسیون و تست های مربوطه باعث کاهش کانون های بیماری شده است، گفت: سال جاری کانون های بیماری تب برفکی 12 درصد و شاربن 75 درصد کاهش یافته است و کانونی از بیماری های طاعون نشخوارنمایندگان، آبله بزی و شتر و مشمشه گزارش نشده است.
وی با بیان این که سال جاری 120 میلیون دُز انواع واکسن طیور تزریق شده، اضافه نمود: جوجه ریزی در واحدهای مرغداری مرغ گوشتی، پولت و تخم گذار 18 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته که نشان دهنده افزایش فراوری و کاهش کانون های بیماری است.
به گفته وی، تلفات مرغ گوشتی 36 درصد، جوجه مرغ تخم گذار 81 درصد و مرغ تخم گذار 31 درصد کاهش یافته است.
مدیرکل دامپزشکی قم اضافه نمود: 43 هزار قطعه طیور روستایی به صورت رایگان علیه نیوکاسل واکسینه شدند که باعث کاهش 32 درصدی کانون این بیماری و 52 درصدی تلفات طیور بر اثر ابتلا به نیوکاسل شده است.
وی اعلام کرد: سال جاری برای سومین سال متوالی کانونی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در قم گزارش نشده و از دامداران درخواست داریم همه توصیه های بهداشتی را به ویژه در نیمه دوم سال که با کوچ پرندگان مهاجر روبرو هستیم، رعایت نمایند.
وی اضافه نمود: از سال 97 تا به امروز جمعیت کامل مرغداری های صنعتی تخم گذار، پولت و مرغ مادر تحت پوشش واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان قرارگرفته که در ایجاد ایمنی یاری نموده است.
رفیعی در ادامه گفت: در نیمه نخست سال جاری 176 هزار راس دام سبک و چهار هزار و 950 راس دام سنگین کشتار شده که حجم عملیات کشتار نسبت به سال گذشته به ترتیب در دام سبک و سنگین 23 و 26 درصد افزایش نشان می دهد.
وی اضافه نمود: نیمه نخست سال جاری پنج میلیون و 700 هزار قطعه طیور در کشتارگاه ها کشته شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 44 درصد افزایش یافته است.
رفیعی ادامه داد: سال جاری 14 هزار و 770 مورد بازدید و نظارت بهداشتی از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و مراکز بسته بندی این فرآورده ها اجرا شده که 26 درصد افزایش نشان می دهد.
وی به همشهریان توصیه کرد: از فرآورده های دام و طیور بسته بندی با مهر دامپزشکی استفاده نمایند و اگر تخلفی در این زمینه مشاهده شد، مراتب را به شماره 1512 اداره کل دامپزشکی اطلاع دهند.
فراوری غذای سالم، محور فعالیت صنعت دامپروری قم است
همچنین معاون بهبود فراوریات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تامین امنیت غذایی و فراوری غذای سالم، محور فعالیت صنعت دامپروری استان در سال جهش فراوری است.
علی اصغر همت اعلام کرد: نحوه فعالیت واحدهای پرورش دام استان به منظور کنترل شاخص های کیفی به صورت مستمر رصد می گردد و همین نکته موجب شده است تا محصولات دامی فراوریشده در قم از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.
وی اضافه نمود: طی سال های اخیر کوشش شد تا ساختار واحدهای پرورش دام استان مطابق استانداردهای مشخص شده، اصلاح و مجوز ادامه فعالیت بر این اساس داده گردد.
وی ادامه داد: قم یکی از استان های پیشرو در صنعت پرورش دام است و فراوریات آن در این بخش، علاوه بر تامین احتیاج استان به سایر مناطق کشور صادر می گردد.
همت گفت: در همین رابطه سالانه بیش از 156 هزار تن شیر و 38هزار تن گوشت قرمز دام سبک و سنگین در قم فراوری و به بازار عرضه می گردد.
وی اعلام کرد: تامین علوفه مناسب یکی از مهمترین عوامل مورداحتیاج در ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت واحدهای دامپروری استان و فراوری غذای سالم برای شهفرایندان است که در این رابطه طرح های مختلفی همچون توسعه کشت گیاهان علوفه ای مناسب با آب وهوای قم را در دستور کارداریم.
انبار ذخیره سازی کالاهای اساسی درقم ایجاد شد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم نیز در این خصوص گفت: در راستای تحقق راهبرد جهش فراوری و حفظ کیفیت محصولات غذایی تا زمان مصرف، انبار 20 هزارتنی نگهداری کالاهای اساسی در مجتمع ذخیره سازی و سیلوی شهید نخعی استان به بهره برداری رسید.
بهزاد رادمنش اعلام کرد: استان قم تا ماه گذشته فاقد انبار ذخیره سازی کالاهای اساسی بود و به همین دلیل تامین و حمل این کالاها برای مصرف صنایع و صنوف از سایر استان ها صورت می گرفت.
وی ادامه داد: با اهتمام و پیگیری های اجرا شده و تامین اعتبارات مورداحتیاج، انبار کالاهای اساسی استان ایجاد و به بهره برداری رسید و امکان ذخیره سازی و نگهداری کلیه کالاهای اساسی استان برای ایجاد شرایط بهتر در مورد مدیریت تنظیم بازار و توزیع به موقع اقلام موردنظر فراهم شد.
رادمنش گفت: وجود انبار کالاهای اساسی در استان، علاوه بر آنکه موجب افزایش قابل توجه ذخایر استراتژیک محصولات غذایی مورداحتیاج مردم می گردد، بالا رفتن سطح کیفیت نگهداری و توزیع این کالاها را نیز در شرایط مختلف به دنبال دارد.
وی اعلام کرد: بر اساس برنامه ریزی های اجرا شده کالاهای مورداحتیاج استان در بخش های مرتبط با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به موقع تامین و ذخیره سازی می گردد تا در زمان مقرر بر اساس نظر ستاد تنظیم بازار، نسبت به توزیع آن اقدام لازم صورت گیرد.
منبع: ایرنا