تیر خلاص خانم صدر اعظم بر اصلاحات ریاضتی
به گزارش وبلاگ امین مرقی، خبرنگاران: آنگلا مرکل که طی هفته های اخیر خود را اصلی ترین بازنده انتخابات یونان و پیروزی سیریزا و رشد دیگر جریان های ضد یورو در اروپای واحد می داند، در اظهارات اخیر خود تیر خلاص را بر اصلاحات ریاضتی شلیک نموده است.

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ امین مرقی، دفاع محکم صدر اعظم آلمان از اصلاحات ریاضتی موضعی نیست که کسی نسبت به آن تردید داشته باشد. با این حال آنگلا مرکل که طی هفته های اخیر خود را اصلی ترین بازنده انتخابات یونان و پیروزی سیریزا و رشد دیگر جریانهای ضد یورو در اروپای واحد می داند، در اظهارات اخیر خود تیر خلاص را بر اصلاحات ریاضتی شلیک نموده است. بدون شک پس از مشاهده اظهارات اخیر آنگلا مرکل دیگر کمتر کسی در منطقه یورو حاضر به تحمل طرح های اقتصادی مدنظر خانم مرکل خواهد:
من کشورهای منطقه یورو را به تداوم اصلاحات فراخوانده تا نیروی ابتکار و نوآوری و شایستگی رقابت در اروپا تقویت گردد. بخصوص در این راستا سرمایه گذاری در زمینه تحقیق و توسعه ضروری می باشد. هنوز کاملا بر بحران بدهی ها و اقتصادی در اتحادیه اروپا غلبه نشده است و هنوز راهی طولانی در برابر ما واقع شده است. ضرورت رشد اقتصادی و اشتغال نباید در مخالفت با مسئله تثبیت بودجه نقش ایفا نماید. ما بر این عقیده ایم که همه تا به حال به قوانین تعریف شده پایبند بوده اند. من برای یونان یک آینده خوب به عنوان عضوی در منطقه یورو را آرزو می کنم. فرصت هایی به وجود می آید که برنامه های اصلاحی یونان با موفقیت سرانجام یابد.
اظهارات اخیر مرکل نشان از استمرار اجرای طرح های ریاضتی در کشورهای اروپایی دارد. نه تنها در اظهارات صدر اعظم آلمان نشانه ای دال بر سرانجام طرح های ریاضتی مشاهده نمی گردد، بلکه در عمل شاهد ترغیب و اصرار وی نسبت به ادامه چنین طرح های بازدارنده یا هستیم. بسیاری از اقتصاد دانان اروپایی هشدار داده اند که استکرار طرح های ریاضتی برای مدتی طولانی منجر به تخریب زیرساختهای اقتصادی اروپا خواهد شد. همچنین بعضی دیگر از اقتصاد دانان نیز معتقدند علی رغم لزوم اجرای طرح های ریاضتی، نمی توان بدون استناد به فاکتور رشد اقتصادی این طرح ها را اجرایی کرد زیرا اجرای خالص طرح های ریاضتی و عدم توجه نسبت به مقوله رشد اقتصادی سبب خواهد شد تا توازن قاتصادی در اروپای واحد از بین رفته و سرمایه گذاری خارجی در آن (حتی پس از خروج از رکود اقتصادی) کاهش یابد.
اظهارات اخیر مرکل نشان می دهد که وی همچنان نسبت به اجرای طرح های ریاضتی در اروپای واحد اصرار ورزیده و اجرای روشهای جایگزین یا توقف طرح های ریاضتی را به هیچ عنوان بر نمی تابد. از آنچه که راهنمایی حرکت اقتصادی منطقه یورو در عمل در دستان مرکل است، این اظهارات وی منجر به بروز تردید و ترس در میان دیگر مقامات اروپایی شده است. اظهارات مرکل در قبال دولت جدید الکسیس تسپیراس در آتن نیز قابل تامل است. این اظهارات به هیچ عنوان با تهدیدهای اجرا شده علیه دولت یونان از سوی هم حزبی های مرکل همخوانی ندارد. بدیهی است که مرکل همچنان از سوی مردم یونان به عنوان فردی که با اصرار بر سیاستهای ریاضتی وضعیت آشفته و تاریک اقتصادی امروز را در کشورشان رقم زده است مورد شناسایی قرار خواهد گرفت.
نکته مهم تر اینکه مرکل و حزب دموکرات مسحیی آلمان به همراه بسیاری از سران اروپای واحد اساسا حاضر به پذیرش طرح های جایگزین دولت آتن در قبال بحران اقتصادی نیستند. بنابراین اظهارات مرکل در مورد دولت المسیس تسپیراس و ابراز امیدواری وی نسبت به موفقیت وی در اجرای برنامه اصلاحی، نوعی عوام فریبی آشکار محسوب می گردد. موضوعی که حزب سیریزا نیز نسبت به آن مطلع است.
در نهایت اینکه اظهارات صدر اعظم آلمان، با استقبال شهروندان کشورهای مختلف عضو منطقه یورو روبرو نخواهد شد! طولانی شدن بحران یورو و متعاقبا استمرار طرح های ریاضتی منجر به خشم آنها شده است. در چنین وضعیتی اعلام طولانی بودن راستا اصلاحات اقتصادی اروپا و در نتیجه اعلام استمرار طرح های ریاضتی، وضعیت غیر قابل تحملی برای شهروندان اروپایی به وجود آورده است. ادامه اصلاحات ریاضتی در بسیاری از کشورهای عضو منطقه یورو حکم یک خط قرمز اقتصادی و اجتماعی را پیدا نموده است. از این رو اظهارات اخیر مرکل به معنای عبور از این خط قرمز و بروز اعتراضهای سراسری زیادی در کشورهای اروپایی خواهد شد. از سوی دیگر، رشد جریانها و گروههای ضد یورو در فضای سیاسی کشورهای عضو این منطقه اقتصادی نیز در سال 2015 میلادی با شدت بیشتری ادامه پیدا خواهد نمود.
در چنین وضعیتی دیگر مرکل حتی اگر بخواهد یا دستور دهد. قادر به اجرای طرح های اصلاحات ریاضتی در کشورهای عضو منطقه یورو نخواهد بود. اصرار مرکل بر اجرای طرح های ریاضتی و تاکید بر وی طولانی بودن و سخت بودن راستا اقتصادی پیش روی کشورهای اروپایی نتیجه ای جز سقوط منطقه یورو و تشکیل دولتهایی مانند دولت سیریزا در یونان نخواهد بود. بدون شک در صورتی که منطقه یورو به نقطه انفجار اقتصادی برسد، دیگر اصرار مرکل بر اجرای طرح های ریاضتی کمترین اهمیتی برای شهروندان خشمگین اروپایی نخواهد داشت.
پ
منبع: تسنیم