معرفی انواع غذای نذری

به گزارش وبلاگ امین مرقی، تهیه و تزیین غذای محرم یکی از سنت های زیبای ایام محرم است. معمولا تهیه غذای نذری محرم به عهده مردان و تزیین غذای محرم به عهده زنان می باشد.

معرفی انواع غذای نذری

وبلاگ امین مرقی | سرویس آشپزی - پختن غذای نذری در ماه محرم یا غذای محرم یکی از سنت های زیبا و پسندیده مسلمانان و به خصوص مردم ایران در ایام محرم و صفر است. در این ایام، افراد به صورت گروهی در هیئت ها و مساجد و حتی حیاط منازل به پخت غذای محرم مشغول می شوند. از جمله مشهورترین انواع یا غذای محرم می توان به خورشت قیمه نذری، خورشت قورمه سبزی نذری، نذری، زرشک پلو با مرغ نذری، پخت انواع حلیم، آش، شله زرد و حلوا اشاره کرد.

پخت غذای نذری به صورت دسته جمعی یکی از زیبایی های این ایام است که این وظیفه سخت و مهم معمولا به عهده مردان خانواده و یا آشپزهای ماهر و باتجربه است. اما بعد از پخت غذا یا آش و … نوبت به زنان خوش ذوق و هنرمند ایرانی می رسد که با خلاقیت و ظرافت، به تزیین غذای محرم و تزیین غذای نذری مشغول می شوند تا آنچه با زحمت و با نیت پاک تهیه شده، با بهترین شکل ممکن به دست عزادران حسینی برسد.

از ویژگی های بازر غذای محرم استفاده از بهترین و مرغوب ترین مواد اولیه برای پخت غذای نذری است. معمولا برای تهیه و تزیین غذای محرم، در مصرف زعفران و انواع ادویه جات صرفه جویی نمی گردد و آشپزها با اختیاراتی که صاحب نذر به آن ها می دهد، برای تهیه و تزیین غذا سنگ تمام می گذارند. معمولا برای طبخ غذای نذری گوشتی از بهترین و تازه ترین گوشت گوسفند و به مقدار زیاد استفاده می گردد. علاوه بر این، صرف غذای نذری امام حسین پس از مراسم و در جمع عزاداران حال و هوای خاص خود را دارد که در به یادماندنی شدن غذای محرم تاثیر عمده ای دارد.

در اینجا قصد داریم درباره طرز تهیه انواع غذای محرم به اختصار توضیحاتی داده و نمونه هایی از تزیین غذای محرم را به شما ارایه دهیم تا محرم سال جاری را متفاوت و زیباتر از همواره برگزار نمایید.

خورشت قیمه نذری

معروف ترین و پر هوادار ترین غذای نذری ماه محرم، خورشت قیمه است. غذای خوشمزه ای که با استفاده از گوشت تازه گوسفندی، لپه، لیمو عمانی، سیب زمینی و انواع ادویه جات مانند دارچین، زعفران، … به مقدار زیاد تهیه می گردد. معمولا برای تزیین غذای محرم و به خصوص قیمه نذری از سیب زمینی سرخ شده و دارچین استفاده می گردد. در هر ظرف غذای نذری؛ یک یا دو کفگیر برنج ساده، کمی برنج زعفرانی و یک ملاقه خورشت قیمه ریخته می گردد و روی غذا با سیب زمینی سرخ شده تزیین شده و غذا در بین عزاداران تقسیم می گردد.

.photo-album-grid{ background: #2f2f2f; } .photo-img-gride-item{ float:right; overflow: hidden; position: relative; } .photo-img-gride-item img{ height:100%; } @media(min-width:1200px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:170px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(max-width:1200px)and (min-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:150px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:767px) and (max-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:32%; margin-left:2%; margin-bottom:15px; height:170px; } .photo-no-marg-sm{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:480px) and (max-width:767px){ .photo-img-gride-item{ width:48%; margin-left:4%; margin-bottom:17px; height:140px; } .photo-no-marg-ms{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:320px)and (max-width:480px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:200px; } } @media(max-width:320px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:150px; } }

خورشت قورمه سبزی

خورشت قورمه سبزی به اندازه خورشت قیمه نذری در میان غذاهای محرم مرسوم نیست اما می توان آن را جزو سه غذای نذری رایج در روزهای محرم به شمار آورد. با وجود اینکه تهیه خورشت قورمه سبزی بیش از هر غذای نذری دیگری به دلیل مراحل زیاد و طولانی مانند پاک کردن، شستن، خرد کردن و سرخ کردن سبزی طول می کشد، اما با این حال خیلی از عزاداران حسینی هر سال خورشت قورمه سبزی نذر می کنند زیرا این غذا جزو خوشمزه ترین انواع غذای ایرانی و مورد پسند کوچک و عظیم است.

معمولا برای تزیین غذایی مانند خورشت قورمه سبزی کار خاصی نمی توان انجام داد زیرا برای هر پرس غذای نذری، یک یا دو کفگیر برنج ساده و یک ملاقه خورشت قورمه سبزی داخل ظروف نذری ریخته و روی هر ظرف تکه ای ته دیگ قرار می دهند. برای تزیین غذای محرم که در منازل توزیع می گردد اما می توان روی ظرف خورشت قورمه سبزی را با چند دانه لوبیا و لیمو عمانی به زیبایی و در نهایت زیبایی تزیین نمود.

.photo-album-grid{ background: #2f2f2f; } .photo-img-gride-item{ float:right; overflow: hidden; position: relative; } .photo-img-gride-item img{ height:100%; } @media(min-width:1200px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:170px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(max-width:1200px)and (min-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:150px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:767px) and (max-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:32%; margin-left:2%; margin-bottom:15px; height:170px; } .photo-no-marg-sm{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:480px) and (max-width:767px){ .photo-img-gride-item{ width:48%; margin-left:4%; margin-bottom:17px; height:140px; } .photo-no-marg-ms{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:320px)and (max-width:480px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:200px; } } @media(max-width:320px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:150px; } }

عدس پلو

عدس پلو را می توان قدیمی ترین و راحت ترین غذای نذری محرم به شمار آورد. چرا که این غذا بدون خورشت است و به قول معروف ریخت و پاش زیادی ندارد. از این روی یکی از گزینه های ثابت در پذیرایی از عزاداران در ایام مختلف به حساب می آید. عدس پلو را با گوشت چرخ نموده، کشمش، پیاز داغ و گاهی خرما تزیین می کنند.

.photo-album-grid{ background: #2f2f2f; } .photo-img-gride-item{ float:right; overflow: hidden; position: relative; } .photo-img-gride-item img{ height:100%; } @media(min-width:1200px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:170px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(max-width:1200px)and (min-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:150px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:767px) and (max-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:32%; margin-left:2%; margin-bottom:15px; height:170px; } .photo-no-marg-sm{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:480px) and (max-width:767px){ .photo-img-gride-item{ width:48%; margin-left:4%; margin-bottom:17px; height:140px; } .photo-no-marg-ms{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:320px)and (max-width:480px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:200px; } } @media(max-width:320px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:150px; } }

آش رشته

آش رشته پای ثابت بیشتر مراسم های ایرانی به ویژه مناسبت های مذهبی محسوب می گردد. برای تهیه آش رشته از سبزی آش، نخود و لوبیا، رشته آش، پیاز داغ و ادویه مخصوص استفاده می گردد. معمولا برای تزیین آش رشته از کشک فراوان، نعناع داغ، پیاز داغ و نخود و لوبیای پخته شده استفاده می گردد.

.photo-album-grid{ background: #2f2f2f; } .photo-img-gride-item{ float:right; overflow: hidden; position: relative; } .photo-img-gride-item img{ height:100%; } @media(min-width:1200px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:170px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(max-width:1200px)and (min-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:150px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:767px) and (max-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:32%; margin-left:2%; margin-bottom:15px; height:170px; } .photo-no-marg-sm{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:480px) and (max-width:767px){ .photo-img-gride-item{ width:48%; margin-left:4%; margin-bottom:17px; height:140px; } .photo-no-marg-ms{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:320px)and (max-width:480px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:200px; } } @media(max-width:320px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:150px; } }

شله زرد

شله زرد یکی از دسرهای محبوب ایرانی است که در مراسم های مذهبی مانند ایام محرم، ماه رمضان و… به عنوان غذای نذری مورد استفاده قرار می گیرد. شله زرد را به خصوص در ایام تاسوعا و عاشورا و همچنین روز اربعین پخته و با مقادیر زیادی دارچین، خلال پسته و بادام تزیین می کنند و در بین مردم و عزاداران تقسیم می کنند.

.photo-album-grid{ background: #2f2f2f; } .photo-img-gride-item{ float:right; overflow: hidden; position: relative; } .photo-img-gride-item img{ height:100%; } @media(min-width:1200px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:170px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(max-width:1200px)and (min-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:23.5%; margin-left:2%; height:150px; margin-bottom:20px; } .photo-no-marg-md{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:767px) and (max-width:980px){ .photo-img-gride-item{ width:32%; margin-left:2%; margin-bottom:15px; height:170px; } .photo-no-marg-sm{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:480px) and (max-width:767px){ .photo-img-gride-item{ width:48%; margin-left:4%; margin-bottom:17px; height:140px; } .photo-no-marg-ms{ margin-left:0 !important; } } @media(min-width:320px)and (max-width:480px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:200px; } } @media(max-width:320px){ .photo-img-gride-item{ width:90%; margin-right:5%; margin-bottom:15px; height:150px; } }

امیدواریم از نمونه های تزیین غذای محرم که برای شما تهیه کردیم استفاده لازم را ببرید و در ایام محرم از این تصاویر ایده بگیرید.

منبع: setare.com

به "معرفی انواع غذای نذری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی انواع غذای نذری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید